Malzemeler:
7 tane patlıcan
Yarım kilo kıyma
4 domates
1 al biber
4 yeşil biber
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Sıvı yağ
Tepsi Kebabı Tarifi
Patlıcanları yıkayıp saplarından kesin.
tüm patlıcanların her birtanesini 4-5 yerinden aralıklarla tam olarak kopmayacak biçimde yarısına kadar kesin.
Hazırlanışı:
Kıymanın içine tuz karabiber ve pulbiber koyun. (1 tatlı kaşığı hepsinden) kıymayı elle yoğurun. Küçük parçalar biçiminde patlıcanların her arasına koyun. Sonra hepsini yuvarlak tepsiye yerleştirin. Boş kalan orta yere öncelikle biberleri kocaman iri doğrayın. Sonra da domatesleri doğrayın. Tepsinin üzerine 1 çay kaşığı kadar tuzu serpip, 2- 3 devir sıvı yağ gezdirin. Fırında 1 saat pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder