//KATEGORİLER
Hoş Geldiniz
Lezet Duragı Sizin İçin En Güzel Tarifleri Paylaşıyor Takip Etmeye Devam Edin...
23 Eylül 2014 Salı

Tepsi Kebabı Tarifi

00:54
 Bu yemek daha çok güneydoğu anadolu bölgemizde yapılmaktadır. Kolay yapılması ve pişirme aşamasında fırınların tercih edilmesinden dolayı hem maliyeti azalmaktadır hemde daha lezzetli olmaktadır. Yaparken köşeli tepsiyi tercih etmeyiniz. Hem yemeğin estetigini bozacaktır hemde yapım aşamasını zorlaştıracak bir etken olarak karşımıza çıkacaktır. Kolay gelsin..
Malzemeler:

    7 tane patlıcan
    Yarım kilo kıyma
    4 domates
    1 al biber
    4 yeşil biber
    Tuz
    Karabiber
    Pulbiber
    Sıvı yağ

Tepsi Kebabı Tarifi

    Patlıcanları yıkayıp saplarından kesin.
    tüm patlıcanların her birtanesini 4-5 yerinden aralıklarla tam olarak kopmayacak biçimde yarısına kadar kesin.



  Hazırlanışı:

 Kıymanın içine tuz karabiber ve pulbiber koyun. (1 tatlı kaşığı hepsinden) kıymayı elle yoğurun. Küçük parçalar biçiminde patlıcanların her arasına koyun. Sonra hepsini yuvarlak tepsiye yerleştirin. Boş kalan orta yere öncelikle biberleri kocaman iri doğrayın. Sonra da domatesleri doğrayın. Tepsinin üzerine 1 çay kaşığı kadar tuzu serpip, 2- 3 devir sıvı yağ gezdirin. Fırında 1 saat pişirin.



0 yorum:

Yorum Gönder

 
Footer'ı Göster