Şimdi çorbamız için gerekli malzemelere ve yapılısına geçelim.. kolay gelsin.
![]() |
gaziantep usulü yuvalama çorbası |
- 2 su bardağı pirinç
- 250 gram yağsız kıyma
- Tuz, karabiber
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 250 gram kuşbaşı et
- 50 gram kuyruk yağ
- 1 yumurta
- 3 su bardağı yoğurt
- 6 su bardağı su
- Tereyağ
- Kuru nane
- Çorbamızın yapımına pirinçlerimizi yıkayıp yarım saat kadar soğuk suda bekleterek başlayalım.
- Yarım saat suda bekleyen pirinçlerimizi süzüp bir bez ya da kağıt havlunun üzerine serip hafif nemli kalana kadar kurutalım.
- Pirinçlerimiz ne ıslak ne de tam kuru kalacak nemli olmasına özen gösterelim.
- Kuruyan pirinçleri mutfak robotunda çekin.
- Pirinçlerin üzerine kıymayı, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun.
- Yoğururken az az su ekleyin ama eklediğiniz su yarım su bardağını geçmesin.
- Kıymayı ve pirinci güzelce yoğurun.
- Yoğurduğunuz kıymadan parçalar alıp kalem gibi rulolar yapın.
- Rulo yaptığınız bu karışımından nohut büyüklüğünde köfteler yapın.
- Bu sırada bir tencereye kuşbaşı eti, kuyruk yağını ve bir gün önceden ıslattığınız nohutu koyup yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- Pişen bu tencereye önceden hazırladığınız köfteleri de ekleyip pirinçler şişene kadar pişirmeye devam edin.
- Çorbanın terbiyesi için yoğurt, un ve yumurtayı bir kapta güzelce çırpın.
- Daha sonra çorbanın kesilmemesi için çorbadan bir kaç kaşık alıp bu karışıma ekleyin.
- Çorbanızı karıştırarak hazırlamış olduğunuz terbiyeyi çorbaya ilave edin.
- Yoğurtlu karışımı kattıktan sonra bir taşım kaynatıp çorbanın altını kapatın.
- Bir tava da tereyağ eritip naneyi pembeleşinceye kadar yağda kızartın.
- Servis tabağına aldığınız çorbanın üzerine naneli sosu gezdirin. Çorbanız hazır.
0 yorum:
Yorum Gönder