//KATEGORİLER
Hoş Geldiniz
Lezet Duragı Sizin İçin En Güzel Tarifleri Paylaşıyor Takip Etmeye Devam Edin...
22 Eylül 2014 Pazartesi

Etli Kuru Fasülye Tarifi

05:33



    Etli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler:

    • 1 kg haşlanmış kuru fasulye,
    • 500 gr kuşbaşı kuzu eti yada dana eti,
    • 1 adet soğanımız,
    • 1 adet domatess,
    • 2 yemek kaşığı biber salçası,
    • 1 tatlı kaşığı karabiber,
    • 1 tatlı kaşığı kimyon,
    • 1 tutam tuz,
    • Kaynar su,
    • 2 yemek kaşığı sıvı yağı

       
      etli kuru fasulye

      Etli Kuru Fasulye Yapılışı

      Tencereye kuşbaşı etleri, yarım çay bardağı suyu koyalım ve etler suyunu çekene kadar pişirelim.
      Üzerine sıvı yağı  ilave edelim ve güzelce kavuralım.
      Soğanı ince ince doğrayıp içine ilave edelim ve sıvı yağmız  ile güzelce  kavuralım.
      Sonra kabuklarını soyup küp doğradığımız domatesi, salçayı ilave edelim ve  kavuralım.
      Daha sonra haşlanmış fasulyeleri, tuzu, karabiberi, kimyonu ilave edelim ve karıştıralım.
      Fasulyelerin üzerini geçmeyecek şekilde kaynar suyu ilave edelim ve kısık ateşte 10 dakika kaynatıp ocaktan alalım.
      Bu harika Etli Kuru Fasulye tarifini bizimle paylaşan Şeyma Karabulut’a teşekkür ederiz.

     


    0 yorum:

    Yorum Gönder

     
    Footer'ı Göster