![]() |
FİNCANDA KEK TARİFİ |
1 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
1,5 çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım kahve fincanı toz ceviz
1 adet mandalina kabuğu rendesi
Yarım çay kaşığı karbonat
Fincan arasında Kek Tarifinin Hazırlanışı:
çukur bir kabın içerisine oda sıcaklığındaki yumurtayı kırıyoruz.
içerisine şekerini ek edip çırpıyoruz.
üzerine sütünü ve mandalina rendesini ekleyip şeker eriyene kadar çırpmaya devam ederiz.
Un ve vanilyasını ekleyip kek hamurunu tekrar çırpıyoruz.
Toz cevizi ekleyip çırpmaya devam ederiz.
En son kabartma tozu ve karbonatını ek edip tüm malzemeleri 3-5 dakika çırpıp bırakıyoruz.
Kahve fincanlarının içerisini yağlayıp hazırladığımız kek hamurundan fincanın yarısına kadar koyuyoruz.
Cam kapaklı tencerenin içerisine fincanları diziyoruz.
Tencerenin içine fincanların yarısına kadar ılık su koyup ocağın altını açıyoruz.
Su kaynayınca kapağını kapatıp 22 dakika pişiriyoruz.
Bu süre içinde tencerenin kapağını hiç açmıyoruz ki kek kabarsın.
Keki ocaktan alıp gene kapağını hiç açmadan 15 dakika dinlendiriyoruz.
Servis tabağına dinlendirdiğimiz fincandaki kekleri çıkarıp diziyoruz.
Hazır çikolata sosundan keklerin üzerine sıkıyoruz.
üzerlerine tüm ceviz koyup görselliğine ve tadına katkıda bulunuyoruz.
Sevdiklerimize hazırladığımız kekten ikram etme zamanı gelmiştir.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder