Bugün harika bir yemek yapmaya ne dersiniz ? hem sebzeli yemek kategorisinde hemde etli yemekler kategorisinde olan orman kebabımızın tarifini sizlerle payaşacağım. Bu harika lezzeti güzel bir servis ve sunumla ailenize ve sevdiklerinize harika bir lezzet sunabilirsiniz. Şimdi malzemeler ve tarif kısmına geçelim.
Malzemelerimiz:- 750 gram kuzu eti
- 2 tane orta boy kuru soğan
- 2 tane orta boy patates
- 2 tane havuç
- 1 su bardağı konserve bezelye
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı su
- Sıvı yağ
- Tuz, kekik

Orman Kebabı Tarifimiz;
- Soğanları ince ince ince doğrayın ve bir tencerenin içine tereyağ ve sıvı yağ koyup doğradığınız soğanları kavurun.
- Soğanlar pembeleşince kuşbaşı doğranmış etleri tencereye ekleyip etler suyunu çekene kadar pişirin.
- Ardından havuç ve patatesleri de küp küp doğrayıp tencereye ilave edin ve bir kaç dakika çevirin.
- Tencereye salçayı da ilave edip güzelce karıştırın.
- Ardından iki su bardağı sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
- Sebzeler ve etler iyice yumuşadığında konserve bezelyeleri de ekleyin, tuz ve kekik atıp yemeği beş dakika kadar daha pişirin.
- Pişen yemeğinizi sıcak servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder