![]() | |
kakaolu muzlu kek |
MALZEMELER
- 4 yumurta
- 150 gr tereyağ
- 35 gr kakao
- 120 gr su
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet büyük boy muz
- Alabildiği kadar un
ÇİKOLATALI SOS İÇİN
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2.5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- Su, tereyağı ve kakaoyu tencereye alalım ve yağ eriyene kadar karıştıralım.
- Ardından ocaktan indirin ve soğuması için bekletin.
- Yumurta ve şekeri çırpın.
- Yumurta ve şeker karışımına kakaolu suyu ekleyin ve karıştırın.
- Un ve hamur kabartma tozunu da ekleyerek karıştıralım.
- Dilimlenmiş muzları da ekleyerek hafifçe karıştıralım.
- Yağlanmış kalıba dökelim ve pişirin.
- Çikolata sosu için malzemeleri tencereye alın ve pişirin.
- Kek piştikten sonra sosu keke dökelim.
- 10-15 dakika dinlendikten sonra dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun…
0 yorum:
Yorum Gönder