![]() |
halka tatlısı |
50 gr margarin
1 su bardağı su
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı nişasta
3 yumurta
Halka Tatlı şerbeti için
2 su bardağı tozşeker
1,5 su bardağı su
2 damla limon suyu
Halka Tatlısı Nasıl yapılıyor
ilk öncelikle şerbeti hazırlayıp soğutalım.şerbetin bayapı koyu kıvamlı olması gerekiyor.Daha sonra suyu ve margarini tencereye alıp kaynatalım.
Kaynayan suya unu ve tuzu ilave edip, 5 -altı dk. bu şekilde karıştırarak pişirelim.
Altını kapatıp biraz ılımasını bekleyelim.
içerisine 1 tatlı kaşığı irmik ve 1 tatlı kaşığı nişasta ekleyerek mikserin hamur yoğurma ucuyla çırpalım.
Yumurtaları bu hamura teker teker kıralım. (Hepsi aniden kırılırsa kıvamı yakalayamayız).
çırpmaya devam edelim. öteki yumurtalarıda tek tek kırıp çırpalım.
Hamur basit şekil alabilecek şekilde akışkan olmalı.
Hamuru krema sıkma torbasına alarak, soğuk yağın içerisine halka şeklinde sıkalım.
Yağın altını yakarak arkalı önlü nar bu gibi oluncaya kadar kızartalım.
Kızaran tatlıları havlu kağıt üzerine alalım ve soğuk şerbetin içine atıp, şöyle bir çevirip fazla bekletmeden derhal alalım.
Bu arada tatlıların ikinci postası için yağımız biraz soğumuş olacak onlarıda kızartıp tıpkı işlemi uygulayalım.
Tatlımız servise hazır.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder