Etli Türlü Tarifi
Bu akşam ne pişirsem diye düşünenler için yine harika bir yemek tarifi hazırladım. Yapımı pratik ve bir o kadar da keyifli olan yemeğimize türlü denilmiş. Yani yemeğimiz türlü çeşit malzemelerden oluşuyor ve aslında bu durum yemeğim yapımını bir o kadar da kolay hale getiriyor. Çünkü evde olan sebzelerimizi kullanmamıza olanak sağlamış oluyor. Pilav ve ya yoğurt ile servis edeceğiniz bu yemek akşam yemeği için tam bir ana yemek kategorisinde yer alıyor. Güzel bir tarif uygulaması da kolay.Afiyet Olsun…
Malzemeler
- Yarım kilo kemikli kuzu eti
- 2 tane büyük soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 3-4 tane yeşil biber
- 4-5 tane domates
- 300 gram kadar taze fasulye
- 3 tane orta boy patlıcan
- 2 tane patates
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı salça
- Zeytinyağ
- Tuz, karabiber
- Soğanları soyup söğüş olarak doğrayın ve türlüyü pişireceğiniz tencerenin alt kısmına yerleştirin.
- Şimdi sıra ile diğer malzemeleri yerleştirin. Öncelikle etleri bir kaç parça halinde soğanların üzerine koyun.
- Patatesleri, fasulyeleri ve patlıcanları doğrayın.
- Tencereye bu sebzeleri ve sarımsakları da ekleyin.
- En üste biberleri ve yemeklik doğranmış domatesleri de yerleştirin.
- Yemeğin tuzunu ve karabiberini ekleyip üzerine zeytin yağ dökün.
- Salçayı sıcak suyun içinde ezip yemeğin üzerine dökün.
- Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra 1 saat kadara pişirin.
- Sıcak olarak servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder